Geniet onder je overkapping van een lekker frisse limoentaart

Geniet onder je overkapping van een lekker frisse limoentaart


Overkappingen

Leestijd: 2

Proef de zomer! Want wat is er lekkerder dan een frisse taart eten onder je overkapping als het warm en zonnig is? Zelf een taart maken! En dan gasten uitnodigen om samen van je gemaakte gebak genieten.

limoentaart_IMG_8960-1
Frisse limoentaart.

Dat klinkt goed toch? Speciaal voor zulke momenten hebben we een recept voor Limoenkwarktaart. Een frisse zomerse taart, de favoriet van onze eigen fotograaf Koen.

Wat heb je nodig voor limoenkwarktaart?

Ingrediënten:

  • 150 gr spritskoekjes
  • 60 gr boter
  • 500 gr kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gr suiker of naar smaak iets meer
  • 8 blaadjes gelatine geweekt
  • 3 limoenen

 

Verder nodig:

  • Taartvorm (ronde springvorm van 24 centimeter)
  • Boter om de taartvorm in te vetten
  • Bolle lepel of glas met stevige onderkant
  • Bakpapier

 

Duur:

  • Bereiding en daarna minimaal vier uur opstijven in de koelkast

  

Werkwijze:
Vet de randen van taartvorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier. Maal daarna de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige zak en sla die fijn met een deegroller. Smelt de boter en meng met de kruimels. Verdeel daarna het koekmengsel gelijkmatig over de vorm voor de bodem. Druk de spritskruimels stevig aan. Hiervoor kun je de achterkant van een lepel gebruiken of de onderkant van een glas. Laat de taartbodem daarna stevig worden in de koelkast.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng daarna voorzichtig de kwark erdoorheen. Pers twee limoenen uit. Verwarm in een pan het limoensap en los de geweekte gelatineblaadjes hier één voor één in op. Blijf roeren tot alle gelatine helemaal is opgelost. Meng de gelatineoplossing dan zorgvuldig door het slagroomkwarkmengsel. Proef of de vulling zoet genoeg is, voeg anders wat extra suiker toe en roer dan rustig door.

Giet de kwarkvulling op de koekbodem. Strijk de vulling mooi glad en laat de taart minimaal vier uur opstijven in de koelkast.



Snijd daarna de laatste limoen in partjes. Garneer de taart met partjes limoen! Eet smakelijk.



Meer heerlijke zomerse recepten vind je in het Grote OrangeVie Zomerkookboek.

limoentaart_IMG_8940
limoentaart_IMG_8934

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Koen Vandenput


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in