Geniet het hele jaar door van jouw tuinkamer, van ontbijt tot aan diner!

Geniet het hele jaar door van jouw tuinkamer, van ontbijt tot aan diner!


Overkappingen

Leestijd: 3 min.

Een tuinkamer is een geweldige plek om het hele jaar door van het buitenleven te genieten, daarnaast is het ook een heerlijke plek om te eten met jouw vrienden, familie en ook in alle rust alleen. Of het nu ontbijt, lunch of een barbecue is, jouw favoriete buitenruimte is voor ieder moment van de dag een uitkomst.

Ook hiervoor hebben we weer enkele tips en volop inspiratie om het meeste uit je tuinkamer te halen.

Blog-inspiratie-antraciet-tuinkamer-header-3
Ongeacht het tijdstip van de dag, je tuinkamer biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van heerlijke maaltijden.

Het ontbijt
Doen! Begin je dag met een gezond ontbijt vol verse vruchten, yoghurt en granen. Het natuurlijke licht in je tuinkamer creëert de perfecte sfeer voor een rustige ochtendroutine.

Tip! Let op met chocolade en vleeswaren in de zomer, het kan bij hoge tempraturen snel opwarmen in de tuinkamer wat de chocolade doet smelten en de vleeswaren sneller kan bederven.

Lunch
Doen! Bereid lichte, knapperige salades of sandwiches met verse ingrediënten. Voeg wat kruiden toe uit je eigen kruidentuin voor extra smaak.

Tip! Vermijd hete gerechten op zonnige dagen; de tuinkamer kan snel opwarmen. Kies ook voor afvalvrije lunchverpakkingen om de natuur te respecteren.

Diner of barbecueën
Doen! Organiseer een gezellige barbecue met vrienden en familie. De tuinkamer biedt beschutting tegen onverwachte weersomstandigheden en creëert een geweldige sfeer voor lange, gezellige nazomeravonden.

Tip! Wees voorzichtig met open vuur in de tuinkamer. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is om rookvorming te voorkomen of zet de barbecue buiten de tuinkamer.

Blog-inspiratie-tafel-norma-detail
Blog-inspiratie-tafel-elwynn-detail

Ongeacht het tijdstip van de dag, je tuinkamer biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van heerlijke maaltijden. Door slimme keuzes te maken en rekening te houden met de omgeving, kun je het hele jaar door onvergetelijke culinaire ervaringen creëren in jouw favoriete buitenruimte.

Op zoek naar een passende tafel? Bekijk hier onze unieke tafels!

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in