Borrelplanken: 3x anders

Borrelplanken: 3x anders


Leestijd: 2

De overkapping is een heerlijke plek voor een tuinfeest. Wat voor weer het ook is: het feest kan altijd doorgaan! Met een borrelplank op tafel, maak je de feestvreugde compleet. Ga je voor Italiaans, voor zoet of juist ultragezond?

Borrelplank_DSC_3294
De lekkerste borrelplanken voor jouw tuinfeest

Oh lala Italia!
Waan je in Italië met een plank vol overheerlijke lekkernijen. Pittige salami en boterzachte serranoham mogen op een Italiaanse plank niet ontbreken, net zoals bolletjes mozzarella, gorgonzola en Parmigiano Reggiano. Je kunt de barbecue nog even aansteken om er aubergine en cherry tomaatjes op te grillen. Vul de plank vervolgens aan met dadels en verschillende kleuren tomaatjes. Maak het geheel af met wat rood vlees, besprenkeld met pesto en geroosterde pijnboompitjes. Zo heb je een plank bomvol lekkers met voor ieder wat wils!

Happy vibes
Verras je bezoek met een plank vol gezonde, kleurrijke lekkernijen. Maak bijvoorbeeld een frisse bietenspread. De roze kleur is een echte eyecatcher op tafel. Ook lekker: gravad lax van zalm, ingelegd in suiker met korianderzaad en roze peper. Blokjes kaas combineren ook prachtig op deze vrolijke plank. Voor wie gezond wil snoepen, voeg je bleekselderij en komkommer toe. Met plakjes citroen maak je het geheel extra fleurig!

- lees verder onder de foto's -

borrelplank_DSC_3265-1
borrelplank_DSC_3279-1

Sweet summer
Een schaal voor de zoetekauwen! Maak meringues en leg ze in een mooie schaal. Garneer met pure chocolademoppen, rode besjes en passievrucht. Zo heb je een schaal waarvan iedereen lekker kan snoepen! Voor de lekkere trek zet je er een schaal met scones naast. Deze serveer je natuurlijk met clotted cream en jam, zoals de Britten dat doen. Altijd een succesnummer. Loopt het water je al in de mond?

Op zoek naar nog meer inspiratie?
Bestel Het Grote OrangeVie Buitenkookboek voor meer gerechten voor jouw tuinfeest.

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever Met medewerking van: Chanel van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in