5 redenen voor glazen schuifwanden

5 redenen voor glazen schuifwanden


Overkappingen

Leestijd: 4

Heb je nog geen glazen schuifwanden in jouw overkapping? Overkappingadviseurs legt uit waarom ze juist in de herfst onmisbaar zijn! 

Glasdak-Cube-dakblog-1
Met glazen schuifwanden geniet je het hele jaar van de overkapping.

1. Het hele jaar door genieten
Met glazen schuifwanden kun je het hele jaar genieten van de overkapping. Op een druilerige herfstdag is het in een tuinkamer nog heerlijk vertoeven. Je zit beschut en geniet vanaf de loungebank van de herfstkleuren in de tuin, terwijl de regen zachtjes op het dak tikt. Wordt het een beetje koud? Pak dan een lekker dekentje, of zorg dat er een warm vloerkleed ligt. Je kunt ook eenvoudig bijverwarmen met een heater of houtkachel.

En wist je dat je met glazen schuifwanden ook in het voorjaar al vroeg naar buiten kan? De zon warmt de tuinkamer in een mum van tijd op en de warmte blijft heerlijk hangen. Wordt het te warm? Dan zet je één of meerdere schuifwanden open voor verkoeling. 

2. Flexibel
Met glazen schuifwanden heb je ultieme flexibiliteit. Je kunt ieder glazen paneel individueel verschuiven. Zo bepaal je zelf hoe ver dicht of open je de wanden wilt hebben.

> lees verder onder de foto's <

glazen-overkapping-schoonmaken-2
glazen-schuifwanden-overkappingadviseurs-9821

3. Geen last van wind of regen
Wind en regen zijn vaak spelbrekers. Die houd je graag buiten de deur! Dat doe je met glazen schuifwanden. Je zit heerlijk uit de wind en uit de regen. Zo zit je ook op een regenachtige herfstdag of op een koude voorjaarsdag comfortabel in de tuinkamer.

Bijkomend voordeel: je kunt je meubels het hele jaar in de overkapping laten staan. Dan ziet het er ook ’s winters gezellig uit!

4. Bespaar op de energierekening
Wist je dat een overkapping met glazen schuifwanden ook zorgt voor meer comfort in huis? De overkapping vormt een overgangsruimte, waardoor er minder warmte uit de woning ontsnapt. En natuurlijk houdt het glas de wind tegen. Hierdoor bespaar je op de stookkosten.

5. Extra inbraakwering
Met een tuinkamer maak je het inbrekers weer een beetje moeilijker. Natuurlijk heb je al goede sloten op de buitendeuren. Met een cilinderslot of kastslot op de glazen schuifwand creëer je een extra obstakel voor het dievengilde.

 

Meer weten over glazen schuifwanden? Ga naar de Overkappingadviseur in jouw regio en laat je informeren.

 

 

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in