Zomervakantie-irritaties thuis en wat kun je eraan doen

Zomervakantie-irritaties thuis en wat kun je eraan doen


Laatste trends

Leestijd: 2

Het is zomer, we leven volop buiten. Als het even kan bevinden we ons op het terras in de tuin, onder de overkapping of op het balkon. Dat is volop genieten. Maar het betekent ook dat we de buren, overburen en mensen uit de straat vaker zien en horen. Voor de één is dat volop gezelligheid, de ander zit er liever niet op te wachten. En sommige mensen maken voor het eerst kennis met hun buren. Het leven zit soms vol verrassingen.

barbecue_DSC06444_1
In de zomer kiezen we er regelmatig voor om lekker te barbecueën.

Dat we nu meer en langer buiten leven, kan soms wat irritaties opleveren. Overkappingadviseurs inventariseerde wat de drie meest gehoorde zomervakantie-irritaties zijn en zette ze op een rijtje:

1. De geur en rook van de barbecue
Als het lekker weer is gaan mensen graag barbecueën. Zeker in de zomer! Een nadeel kan zijn dat als de wind jouw kant op staat, je mee kan genieten van de geur van de maaltijd van je buren of overburen. Heb je er erg veel last van, vraag dan aan de buren of ze voortaan willen aangeven wanneer ze gaan barbecueën, zodat je op die momenten bijvoorbeeld niet je was buiten hebt hangen Natuurlijk is het een goed idee om als de buren de barbecue aanzetten, zelf ook te gaan barbecueën of misschien kun je wel mee-eten bij de buren.

 

barbecue_DSC_0320
aluminium-overkappig-overkappingadviseurs-8127

2. Geluidsoverlast door een feestje
’s Avonds nog lang buiten zitten, muziekje erbij. Vrienden en familie over de vloer. Geluidsoverlast is helaas ook een veel gehoorde zomerklacht. Zeker als er een tuinfeestje wordt gehouden. Een feestje moet kunnen, maar is het ieder weekend raak? Dan is het begrijpelijk dat je je ergert aan geluidsoverlast bij je buren. Ga met elkaar in gesprek, overleg bijvoorbeeld ook over de eindtijd. Geef je zelf een feestje? Breng dan ook je buren op de hoogte.

 

3. Klussende buren
Wil jij op zaterdag uitslapen, eindelijk eens een dag vrij? Zijn de buren in de tuin bezig, lekker vroeg aan de slag, zodat ze meters kunnen maken. Schuren, boren, zagen of met de hogedrukreiniger. Zucht diep, buig je irritatie om en laat je inspireren door hun enthousiasme en ga zelf ook aan de slag. Stop wat eerder en kies dan voor een siësta. Dan ben je daarna weer helemaal fit en geniet je van wat je allemaal al verricht hebt op je vrije dag.   

 

Buurtinitiatief
Wil je een keer met de hele straat een feestje of een barbecue organiseren? Om elkaar eens op een andere manier te spreken? Of om met elkaar kennis te maken? Een straatfeest of -barbecue mag, er zijn dan wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, die vind je in de Algemene Plaatselijke Verordening van je gemeente.

 

 

 

Bronnen



Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in