Voorjaar trends 2023

Voorjaar trends 2023


Leestijd: 3 min.

Het is op dit moment, gezien het weer buiten, erg moeilijk te geloven maar het voorjaar komt eraan! Dé tijd van het jaar om weer naar buiten te gaan, je tuin aan te pakken en om je favoriete buitenruimte een opfrisbeurt te geven.

Om alvast een beetje in de stemming te komen zetten wij graag even de top 3 tuin- en buitenleven trends voor jouw balkon én tuin op een rijtje:

Blog-trends-voorjaar-2023-februari-header-02
Rust en regelmaat, de trends van 2023

1. Één met de natuur

In deze trend wordt de natuur als het ware losgelaten om te groeien waar zij dat wil. Geen geordende plantenbakken of onkruidvrije tuinpaden, maar natuurlijke begroeiing. Een mix van verschillende planten en verschillende vormen van leven in jouw tuin of balkon. 

Maar hoe zet je dit om in meubelen, accessoires en een inrichting die bij jou past? Denk bij deze trend aan groentinten in combinatie met rustige en natuurlijke kleuren zoals bruin, oranje, donkerrood (terra) en grijs. Qua materialen zien we dit voorjaar veel bamboe, jute en zeegras in gevlochten en geweven structuren. 

Deze trend shoppen? Bezoek dan onze webshop en laat je inspireren.

Blog-trends-voorjaar-2023-februari-detail-01
Blog-trends-voorjaar-2023-februari-detail-02

2. Tropisch en exotisch

Vrolijk, exotisch, tropisch, het ultieme vakantiegevoel thuis. Deze trend is compleet anders dan de andere 2 trends maar vrolijk word je er zeker van!

Bang dat het misschien te druk wordt? Het vele groen binnen deze trend brengt een ontspannen vibe. Combineer de verschillende tinten groen mét een paar kleurrijke en opvallende accenten en je hoeft niet bang te zijn voor een ‘chaotisch’-effect.

Bij deze trend kijken we naar o.a. tropische bloemen met felle kleuren, fruitbomen, cactussen en palmen. Door deze vormen te matchen met accenten als paars, roze, geel, blauw en rood en neutraal grijs als basis te houden, creëer je van jouw favoriete buitenruimte een heerlijk vakantieoord om in te ontspannen.

Ontdek ook onze kleurrijke bijzettafeltjes, perfect voor deze trend!

 

3. Rust en regelmaat

Minimalistische tuinkamermeubelen en accessoires gemaakt van natuurlijke en verfijnde materialen met een luxe uitstraling. Deze trend staat volledig in het teken van balans en rust. Iets wat we steeds meer zoeken en nodig hebben.

De kleuren van deze trend zijn nuchter en vloeien in elkaar over. Denk aan smaakvol bruin, zowel in lichte als donkere tinten, aangevuld met pasteltinten en vergrijsd groen. Combineer deze rustgevende kleuren met luxe materialen zoals mangohout, metaal of glas en geniet dit voorjaar al van jouw eigen oase van rust.

Alvast een loungeset uitzoeken waar je in dit voorjaar heerlijk tot rust kunt komen? Laat je inspireren in onze webshop!

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in