Vijf wintertips voor je tuin en overkapping

Vijf wintertips voor je tuin en overkapping


Laatste trends

Leestijd: 3 min

De winter is officieel begonnen. Voor veel mensen is de tuin een plek waar ze vooral in de zomer zitten. De winter is dan een periode die binnen wordt overbrugd en het is dan wachten op de lente.

Heb je een overkapping? Dan is de tuin in de wintermaanden een heerlijke plek om te verblijven. Geniet van een mooie winterse dag met een knisperend haardvuur in een mooie vuurkorf, gezellige sfeerverlichting, warme plaids en bijvoorbeeld een heerlijke winterbarbecue. De Overkappingadviseurs geven jou een aantal tips waarmee je deze winter gegarandeerd van je tuin zult genieten. 

 

Wintertips_DSC_0451-HDR-c
Maak het extra gezellig in je houten overkapping met sfeervolle verlichting en mooie meubels

1. Winterwonderland in je tuin

Sfeerverlichting in je tuin in de winter is niet alleen handig omdat het je tuin verlicht op donkere dagen, het is ook gezellig en erg mooi. Je geniet langer van je tuin. Met een paar eenvoudige lampen creëer je al snel veel sfeer en licht. Mooie solar lampen, sfeervolle lantaarns of een lichtsnoer doen al heel veel. Wat je overkapping ook veel sfeer geeft zijn led vloerlampen of spots. Plaats ze in de grond en laat ze om omhoog schijnen. Je kan de spots ook op andere plaatsen aanbrengen en de lichtbundel een bepaalde kant op laten schijnen om iets uit te lichten. Een mooie boom of de schuur. Of je plaatst een rijtje langs je tuinpad.

 

2. Hou kleur in je tuin

Wil je geen grauwe saaie tuin, maar een tuin met wat kleur? Kies dan voor planten en bloemen die bloeien en hun kleur vasthouden. Denk aan de kerstroos, de skimmia, hulst, coniferen. Ook de sierkers zorgt voor kleur. Verzorg je winterbloeiers goed, geef ze een mooie compostlaag, dan heb je er de hele winter veel plezier van.

Wintertips-AdobeStock_124834797-c
Wintertips-DSC06870-c

3. Een warm terras

Maak een terras aangenaam een vuurkorf en een vuurtje om de winterkou te verdrijven. En met een paar marshmallows en chocolademelk is niemand er meer weg te slaan. Een terrasheater is ook erg comfortabel. Naast vuurkorven om te stoken kun je ook voor een buitenhaard kiezen. Die heb je in verschillende soorten en maten. Er zijn ook houthaarden voor buiten waar je op kunt barbecueën.

 

4. Zand strooien bij gladheid

Als het vriest of sneeuwt is het op de paden om je huis snel glad. Heb je bijvoorbeeld klinkerpaden in je tuin? Strooi dan zand in plaats van pekel of strooizout als je ook dieren hebt, om je paden ijsvrij te maken. Het zout bijt in de voetzolen van je huisdieren, dat doet pijn bij eventuele wondjes en droogt de voetzolen uit. Zand veeg je daarna weer weg.

 

5.Vogels in de wintertuin

Wil je graag wat leven in de brouwerij in je tuin? Een belangrijk onderdeel van een gezellige wintertuin zijn dieren, zoals verschillende soorten vogels. Met een voederplek, pindakransjes, pindakaaspotten of bolletjes met vet en voer komen ze vanzelf. Zet ook een waterbak neer. De dieren maken dankbaar gebruik maken van jouw gastvrijheid.

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Tido Mureddu Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in