Start je moestuin in de tuinkamer

Start je moestuin in de tuinkamer


Overkappingen

Leestijd: 2

Wil je deze zomer genieten van verse groenten en fruit uit eigen tuin? Dan kun je deze maand beginnen met zaaien! De tuinkamer is de perfecte plek om zaadjes op te kweken tot jonge plantjes.

Blog-groen-tuin-moestuin-2023-februari-header-1

Achter glas kun je vanaf februari starten met het zaaien van aardbeien, aubergine, bloemkool, tuinbonen, doperwten, tomaat, wortel en komkommer. Ook kun je deze maand al prei, paprika, radijs, kropsla en spinazie zaaien. Omdat het buiten nog te koud is, doe je dit binnen, achter glas. Zeker met voldoende zonnige dagen is de tuinkamer hiervoor een hele goede locatie.

 

Je kunt de zaadjes opkweken in kleine, losse bakjes of in een kweekbak. Plaats deze op een tafel, zodat ze geen last hebben van opkomende kou vanaf de grond. Houd de eerste dagen de grond goed vochtig. In één tot vier weken zijn de zaadjes ontkiemd, afhankelijk van de temperatuur en het gewas dat je kweekt. Als de plantjes groot genoeg zijn en de temperatuur buiten is goed, dan kun je ze in de tuin plaatsen. Meestal wordt IJsheiligen (11 mei) aangehouden, zodat je zeker weet dat er geen vorst meer komt.

 

Blog-groen-tuin-moestuin-2023-februari-detail-01
Blog-groen-tuin-moestuin-2023-februari-detail-02

Groenten en fruit die veel zon en warmte nodig hebben, zoals tomaten en aardbeien, kun je ook heel goed de hele zomer in de tuinkamer laten staan. Achter de glazen schuifwanden staan ze heerlijk warm in de zon en zullen ze fantastisch groeien. En het ziet er natuurlijk ook ontzettend gezellig uit. Let er wel op dat ze op warme dagen schaduw nodig hebben en dat je ze voldoende water geeft!

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in