Kleurenspel in je tuinkamer: Creatieve Trends en valkuilen

Kleurenspel in je tuinkamer: Creatieve Trends en valkuilen


Leestijd: 3 min.

Een tuinkamer is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht, en kleuren spelen een cruciale rol bij het creëren van de juiste sfeer. In deze blog ontdek je hoe je kunt spelen met kleuren in je tuinkamer, inclusief de trends van de afgelopen maanden. We zullen ook advies delen over wat wel en niet te doen, zodat je de perfecte kleurrijke oase kunt creëren. Lees verder en laat je inspireren!

Blog-trends-kleuren-kleurenspel-2023-mei-header
OrangeVie loungeset in een tuinkamer

Natuurlijke kleuren en aardetinten:
De afgelopen maanden hebben natuurlijke kleuren en aardetinten de trend gezet in tuinkamers. Denk aan warme bruintinten, zachte groenen en aardse beige- en terracottakleuren. Deze kleuren brengen een gevoel van rust en harmonie, waardoor je tuinkamer een serene en ontspannende sfeer krijgt. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen zoals hout en rotan voor een organische uitstraling.

Contrasterende kleurenschema's:
Een andere opvallende trend is het gebruik van contrasterende kleurenschema's. Durf te spelen met felle en levendige kleuren om een energieke en speelse sfeer te creëren. Denk aan combinaties zoals marineblauw met zonnig geel, magenta met turkoois of smaragdgroen met dieppaars. Deze gedurfde kleurencombinaties kunnen je tuinkamer tot leven brengen en een statement maken.

Blog-trends-kleuren-kleurenspel-2023-mei-detail-01
Blog-trends-kleuren-kleurenspel-2023-mei-detail-03

Wat wel te doen:

  1. Breng balans: Kies één dominante kleur als basis en combineer deze met neutrale tinten om een gebalanceerd geheel te creëren. Bijvoorbeeld, als je een felle kleur als accent wilt gebruiken, combineer deze dan met rustige tinten zoals wit, beige of grijs om de ruimte niet overweldigend te maken.
  2. Experimenteer met accessoires: Als je niet zeker bent van welke kleuren je permanent in je tuinkamer wilt gebruiken, probeer dan kleurrijke accessoires zoals kussens, vazen, plantenpotten en kunstwerken. Deze kunnen gemakkelijk worden gewisseld en geven je de vrijheid om te experimenteren met verschillende kleurenschema's.
  3. Haal inspiratie uit de natuur: Laat je inspireren door de natuurlijke kleuren om je heen. Denk aan de bloemen, planten en landschappen in je tuin. Gebruik deze kleuren als leidraad bij het kiezen van de kleuren voor je tuinkamer. Dit zal een harmonieus en samenhangend gevoel creëren.

Wat niet te doen:

  1. Overmatig gebruik van felle kleuren: Hoewel het leuk is om te experimenteren met gedurfde kleuren, is het belangrijk om niet te overdrijven. Overmatig gebruik van felle kleuren kan overweldigend zijn en een chaotische uitstraling geven aan je tuinkamer. Houd een balans en gebruik gedurfde kleuren als accenten, niet als dominante kleuren.
  2. Te veel verschillende kleuren: Het gebruik van te veel verschillende kleuren kan een onrustige en rommelige uitstraling geven. Kies in plaats daarvan voor een samenhangend kleurenschema met enkele accentkleuren om de ruimte visueel aantrekkelijk en harmonieus te houden.
  3. Kleuren negeren: Kleur heeft een krachtig effect op onze stemming en emoties. Het negeren van kleur in je tuinkamer kan resulteren in een saaie en ongeïnspireerde ruimte. Durf te experimenteren en laat kleur een integraal onderdeel zijn van je tuinkamer.

Met de juiste kleurencombinaties kun je je tuinkamer transformeren tot een levendige en uitnodigende ruimte. Volg de trends van natuurlijke kleuren en aardetinten of speel met contrasterende kleurenschema's. Onthoud dat balans en harmonie essentieel zijn, en dat kleur een krachtig instrument is om de gewenste sfeer te creëren. Ga creatief aan de slag, vermijd overmatig gebruik van felle kleuren en kies voor een samenhangend kleurenpalet. 

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in