Hoe voorkom je overlast van wind in je tuin?

Hoe voorkom je overlast van wind in je tuin?


Laatste trends

Leestijd: 2 min

Als de zon ook maar even schijnt is het heerlijk om even je tuin in te gaan. Uit de wind is het vaak al snel aangenaam, maar in Nederland is de wind helaas vaak een vervelende speler. Wind kan ook voor tocht zorgen in je woning. Als je veel last hebt van de wind in de tuin kun je zelf al veel doen.

Voorkom-wind-in-tuin-DSC_0928-HDR-c
Met een aluminium wand met glas voorkom je wind op je terras

Overkapping afsluiten

Heb je een overkapping of een buitenverblijf. In een overkapping zit je altijd lekker beschut als het regent of waait. Door voor glazen wanden te kiezen, kun je je overkapping altijd afsluiten of openzetten wanneer je dat wilt. Dan heb je helemaal geen last meer van wind of regen. Er zijn veel verschillende soorten glazen wandsystemen of schuifwanden van glas.

 

Schutting of windscherm

Een voor de hand liggende oplossing is om een schutting of om een windscherm om je tuin of terras te plaatsen waar je graag zit. Zo zorg je ervoor dat de wind wordt afgebroken en niet langer vrij spel heeft. Kies je voor een glazen windscherm, dan houd je ook nog vrij doorzicht op je omgeving. Met uitschuifbare windschermen kun je zelf bepalen wanneer je het windscherm wilt gebruiken. Is het windstil, dan houd je het scherm gesloten.

Voorkom-wind-in-tuin-DSC08032-c
Voorkom-wind-in-tuin-DSC_1149-HDR-c

Groene haag

Wil je je gazon afschermen tegen wind met een groene oplossing? Dan biedt een groene haag of een rij bomen zoals eikenbomen, meidoorns of hazelaars uitkomst. Een mooie groene haagvorming creëer je met de taxus, haagbeuk of een hulst. Een haag of een rij bomen is groene oplossing die jouw tuin windvrij maakt en waar ook de vogels in jouw tuin blij mee zullen zijn.

 

Zitkuil

Een andere oplossing is om met terrassen te werken en voor een zitkuil te kiezen. Door je terras uit te graven ontstaat er ook een windvrije en gezellige plek. Een zitkuil geeft rust, privacy en je kunt er heerlijk genieten van het buitenleven.

 

Altijd uit de wind

Zo zie je dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om lekker in jouw eigen tuin lekker uit de wind te kunnen zitten.

 

Wil je meer weten over de voordelen van een overkapping? Bij de specialisten van Overkappingadviseurs vind je altijd een breed aanbod en goed advies.

 

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in