Buitengordijnen in je favoriete buitenruimte. Wat wel en wat niet?

Buitengordijnen in je favoriete buitenruimte. Wat wel en wat niet?


Leestijd: 2 min.

Een tuinkamer of overkapping is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven, maar soms willen we wat extra privacy of bescherming tegen de elementen. Buitengordijnen kunnen de perfecte oplossing bieden. Met de juiste gordijnen kun je een sfeervolle en functionele buitenruimte creëren. We geven je graag wat tips om je wegwijs te maken in de wereld van buitengordijnen.

Blog-inspiratie-buitengordijnen-2023-mei-header-1
Geniet extra van jouw buitenruimte met prachtige buitengordijnen

Tips:

  • Kies de juiste stof: Ga voor gordijnen die bestand zijn tegen buitenomstandigheden, zoals UV-stralen en vocht. Materialen zoals polyester, canvas en outdoor stoffen zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.
  • Kleur en patroon: Overweeg gordijnen in neutrale kleuren die passen bij de rest van je tuinontwerp. Als je wat meer pit wilt toevoegen, kun je ook kiezen voor gedurfde kleuren of patronen die een accent vormen in de ruimte.
  • Bevestigingsmethode: Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmethode kiest, afhankelijk van de structuur van je tuinkamer. Je kunt kiezen voor roedes, ringen, clips of zelfs klittenband. Zorg ervoor dat de gordijnen stevig zijn bevestigd om te voorkomen dat ze wegwaaien bij winderig weer.

 

Do:

  • Experimenteer met verschillende lagen gordijnen voor een gelaagd effect en meer flexibiliteit in lichtinval en privacy.
  • Houd rekening met de weersomstandigheden in jouw regio bij het kiezen van de stof en het bevestigingssysteem.
  • Maak de gordijnen regelmatig schoon en controleer op eventuele schade of slijtage.

 

Don’t:

  • Gebruik geen gordijnen die niet geschikt zijn voor buitengebruik, zoals gewone interieurgordijnen. Ze zullen snel verslechteren door blootstelling aan de elementen.
  • Vermijd het gebruik van te zware gordijnen die de structuur van je tuinkamer kunnen belasten.
Blog-inspiratie-buitengordijnen-2023-mei-detail-01
Blog-inspiratie-buitengordijnen-2023-mei-detail-02

Buitengordijnen zijn een geweldige aanvulling op je tuinkamer en kunnen zorgen voor privacy, bescherming en een vleugje stijl. Door de juiste stof, kleur en bevestigingsmethode te kiezen, en door regelmatig onderhoud te plegen, kun je langdurig plezier hebben van je buitengordijnen.

Bronnen


Geschreven door: Iris van den Oever In samenwerking met: De Overkappingadviseurs


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in