Buiten is het nieuwe binnen

Buiten is het nieuwe binnen


Laatste trends

Leestijd: 2

Samensmelting
Wist je dat een luxe terras niet alleen thuis in opmars is, ook restaurants breiden hun terrassen uit, zoals met heaters, mooie buitenmeubelen en pergola's voor complete diners. “Terrassen waren altijd al populair, maar sinds corona worden ze nog luxer en uitgebreider. Inmiddels zit je buiten net zo lekker als binnen”, meldt het AD op 17 april 2022. We kiezen steeds vaker voor terrassen waarbij je ook met een typisch Hollandse lente niet meer naar binnen hoeft te verkassen. Nu er na de coronaperiode weer meer mag, valt op dat de kwaliteit van terrassen enorm toeneemt. "Buiten dineren of borrelen wordt net zo comfortabel als binnen en de gast doet niets liever dan neerstrijken in de open lucht, want buiten is het nieuwe binnen", aldus het AD.

Overkappingadviseurs-buiten2
We kiezen steeds vaker voor terrassen waarvan je ook in de lente volop kunt genieten.

Gastvrijheid in de open lucht
Buiten drinken is al ruim honderd jaar populair in Nederland volgens het artikel. Maar pas de laatste jaren neemt het een enorme vlucht. De steeds hogere temperaturen in Nederland zijn een belangrijke factor voor het succes van de terrassen. Omdat buiten minstens zo belangrijk is als binnen voor horecaondernemers en gasten graag comfortabel buiten zitten, gaat het buiten meer en meer op binnen lijken.

 

Overkappingadviseurs-buiten
Overkappingadviseurs-buiten1

Smaakvol terras
Terrassen zijn vaak in lijn met het ontwerp van binnen in de zaak. De weersinvloeden krijgen met windschermen, heaters en slimme, snel in te zetten overkappingen, in de vorm van gigantische parasols of luifels geen kans. Compleet open te schuiven gevels of volledig openklapbare ramen worden daardoor gemeengoed. Ook de keukens van de restaurants passen zich aan op de 'buiten wordt binnen' stijl. Ze presenteren gedurende de dag verschillende kaarten van van koffie met croissant, via club sandwich tot apéro met Aperol Spritz.

Het volledige artikel uit het AD lees je hier.

BronnenShop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!