Welke zonwering past bij jouw buitenruimte?

Welke zonwering past bij jouw buitenruimte?


Accessoires

Leestijd: 2

Op warme dagen is zonwering in de overkapping onmisbaar. Zeker bij een tuinkamer met glasdak lopen de temperaturen snel op. Welke typen zonweringen zijn er? En voor welke situatie zijn deze geschikt?

Blog-zonwering-Willem-Wierda_onderdakzonwering-slider-01

Onderdakzonwering: schaduw & isolatie
De naam zegt het al. Onderdakzonwering wordt onder het dak van de overkapping gemonteerd. Dit heeft als voordeel dat het doek niet vies wordt en niet onderhevig is aan weersinvloeden. Daarnaast zorgt onderdakzonwering voor een extra isolerende laag, waardoor het ’s avonds minder snel afkoelt onder de overkapping. Je zit dus langer behaaglijk buiten! Onderdakzonwering is in iedere overkapping te monteren en bedien je met een afstandsbediening.

 

Onderdakplissés
Heb je een kleiner budget? Kijk dan eens naar zonnedoeken of onderdakplissés. Deze worden net als onderdakzonwering onder het dak van de overkapping gemonteerd. Een zonnedoek bestaat doorgaans uit één geheel, wat je met een stok sluit of opent. Bij onderdakplissés worden er meerdere cassettes naast elkaar gemonteerd tussen de draagbalken van de overkapping. Je bedient iedere plissé afzonderlijk van elkaar, doorgaans wordt hiervoor een aparte stok bijgeleverd.

 

Bovendakzonwering
Wil je het in de tuinkamer zo koel mogelijk houden? Dan is bovendakzonwering de beste keuze. Deze wordt op het dak van de overkapping geplaatst en houdt daardoor de zon volledig buiten. Het doek is weerbestendig en is te bedienen met een afstandsbediening.

 

Screens
Heb je last van de laagstaande zon in de overkapping? Dan zijn screens de oplossing. Je kunt deze exact op maat laten maken voor de wanden van jouw overkapping. Je laat ze zakken wanneer de zon laag staat. Je kunt zelf nog door de screens naar buiten kijken, terwijl de hinderlijke lichtinval is verdwenen. Zo heb je schaduw én privacy. Het is ook mogelijk om een ritsscreen te plaatsen dat zowel onder het dak als voor de wanden langs gaat.

 

Twijfel je welke zonwering in jouw overkapping past? Neem contact op met jouw Overkappingadviseur voor een advies op maat.

Blog-zonwering-Frelu_onderdakzonwering-detail
Blog-zonwering-Mijn-Veranda_bovendakzonwering-slider

Bronnen


Geschreven door: Marijke Verhoef Fotografie: Koen Vandenput Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in