Vrolijk je buitenruimte op met een buitenkleed

Vrolijk je buitenruimte op met een buitenkleed


Leestijd: 2 minuten

Geef je tuinkamer, houten overkapping of balkon extra sfeer met een mooi buitenkleed, want waarom zou je tegen een saaie houten of betonnen vloer aankijken als je de rest van je ruimte mooi hebt ingericht. Met een buitenkleed breng je eenvoudig heel veel sfeer in je buitenverblijf of op je terras. Je wordt er gewoon vrolijk van.

Extra-sfeer-met-buitenkleed-DSC_0113-HDR-c
Een buitenkleed geeft extra sfeer aan je houten overkapping

Vloerkleed voor buiten

Je hebt je overkapping of balkon smaakvol ingericht, dan is een buitenkleed echt een waardevolle aanvulling. Het zorgt niet alleen voor extra gezelligheid, je kan een buitenkleed zelfs de hele winter in je overkapping laten liggen. Buitenkleden zijn gemaakt van synthetisch materiaal en kunnen daarom tegen een stootje. Ze gaan lang mee en zon, regen of sneeuw vormen geen probleem. En wil je in de winter geen gebruik maken van je kleed? Dan rol je het eenvoudig op als het droog is en berg je het op een droge plek op. Zodra je weer van je buitenruimte of balkon gebruik maakt, schud je jouw kleed even uit en rol je het weer uit in je overkapping of op je balkon.

 

Vloerkleed in alle vormen

Groot of klein, rond of vierkant. Vloerkleden voor buiten heb je in allerlei verschillende formaten.

Welk formaat en model je kiest, hangt samen met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Maar hou ook rekening met wat je mooi vindt. Een rond kleed staat erg leuk onder een eettafel of bij een mooie loungeset. Een rechthoekig kleed accentueert de ruimte. Buitenkleden zijn er net als gewone vloerkleden in verschillende dessins passend bij de stijl van je tuinkamer, overkapping of balkon. Vintage design, met geometrische patronen of bloemenmotieven, neutrale tinten of juist fris en fleurig. Bijna alles is mogelijk met een buitenkleed.

 

Ow jee vlekken

Oeps. Heb je op je vloerkleed geknoeid? Buitenkleden zijn gemaakt van synthetische materialen en daardoor makkelijker te onderhouden en schoon te maken. Meestal is even goed schoonspoelen met water of een sopje voldoende. Dan nog even naspoelen en laten drogen. Dan ontstaan er daarna ook geen vlekken. Buitenkleden zijn brandvertragend, slijt- en kleurvast.

Extra-sfeer-met-buitenkleed-DSC_9882-HDR-c-1
Extra-sfeer-met-buitenkleed-DSC_0342-HDR-c

Buitenkleed in je overkapping of balkon

Je overkapping of balkon is een heerlijke ruimte om je te ontspannen. Met wat extra aandacht, mooie meubelen leuke accessoires zoals een mooi buitenkleed heb je het daar helemaal naar je zin. Met een buitenkleed creëer je een gezellig sfeer. Dus kies een mooi kleed en geniet nog extra!

Wil je meer weten over de voordelen van een buitenkleed? Bij de specialisten van Overkappingadviseurs kun je altijd terecht voor goed advies.

Bronnen


Geschreven door: Marlou van Dijk Fotografie: Tido Mureddu Styling: Iris van den Oever


Shop de artikelen

Haal meer uit je overkapping! Echte sfeermakers voor elk budget.    Naar de shop

Gerelateerde berichten

De beste tips & deals elke maand in jouw inbox?

Al ruim 2000 nieuwsbriefabonnees gingen je voor. Blijf ook op de hoogte en meld je nu aan!

Schrijf mij in